Bewustwording programma: phishing simulatie

DPOinControl biedt verschillende bewustwording programma’s aan. Phishing simulatie is hier een van. Phishing is een van de grootste digitale bedreigingen waar organisaties mee te maken hebben. Dit gaat van het klikken op een link in een e-mail tot het openen van een bijlage. Bij een moment onoplettendheid of onwetendheid kan een fout snel gemaakt zijn. De gevolgen hiervan zijn vaak groot, bijvoorbeeld:
– Ransomware;
– Virussen;
– Gestolen data;
– Data lek;
– Imagoschade.

Train uw medewerkers

Het is dan ook van belang om de medewerkers van uw organisatie periodiek te trainen. Herkennen uw medewerkers een phishing mail? Het is verstandig om uw medewerkers weerbaar te maken tegen een phishing-aanval dit kan door middel van een phishing simulatie.

Phishing simulatie: hoe werkt het

De training werkt als volgt, op maat gemaakte mails worden uw organisatie in gestuurd met een fictief virus. Of medewerkers worden verleid om inloggegevens af te staan. Hierbij leren medewerkers deze mails te herkennen en te onderscheppen. Zij leren welke procedure zij moeten volgen. Zodat de organisatie hier tijdig op kan anticiperen.

U kunt uw omgeving nog zo goed beveiligen en er veel geld in investeren. Maar als uw medewerkers onvoldoende kennis hebben op dit gebied. Kunnen zij ongewild mensen toegang verschaffen in uw bedrijfsdata. Dit kan leiden tot vervelende gevolgen.

phishing simulatie

Meer weten?

Naast de phishing simulatie bieden wij ook andere bewustwording programma’s aan zoals een mystery guest, USB-stick test, klassikale training, e-learning of spelshow. Heeft u interesse in een van onze andere diensten of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!